Следвайте Гласове в Москва е разтревожена от желанието на Варшава да

...
Следвайте Гласове в Москва е разтревожена от желанието на Варшава да
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Надявам се Байдън да разбере кой дава нарежданията и как

Следвайте " Гласове " в 
Москва е разтревожена от желанието на Варшава да стане претендент за разполагане на американски нуклеарни бомби. Това сподели съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за кино лентата " Светът на ръба. Уроците от Карибската рецесия ", който беше излъчен по " Първи канал ".

" Полша се кандидатира за американски нуклеарни бомби, които да бъдат ситуирани на нейна територия. Тази обстановка е доста притеснителна ", сподели Лавров, представен от ТАСС.
Според него ново потомство западни политици се пробват безконтролно да си " играят " с тематиката за нуклеарните оръжия.
„ Надявам се президентът на Съединени американски щати Джо Байдън да има мъдростта да се оправи с световна борба, сходна на Кубинската ракетна рецесия от 1962 година “. Това съобщи външният министър на Русия Сергей Лавров, предава Ройтерс.

Според него има прилики сред войната в този момент и Карибската рецесия, тъй като „ Русия в този момент е застрашена от западните оръжия в Украйна “.
„ Иска ми се в днешната обстановка Джо Байдън да има повече благоприятни условия да разбере кой дава нарежданията и по какъв начин. Разликата е, че през далечната 1962 година Хрушчов и Кенеди откриха сили за отговорност и мъдрост, само че в този момент не виждаме такава подготвеност във Вашингтон “, добави той.
За разрешаването на Карибската рецесия Съединени американски щати се съгласяват да отстранен ракетите си от Турция, а Съветският съюз – от Куба.
Говорител на Съвета за национална сигурност на Белия дом отхвърли да разяснява изказванията на Лавров, само че уточни, че остават отворени линиите за връзка с Москва.
Темата за договарянията
" Винаги сме подготвени да изслушаме нашите западни сътрудници, в случай че насочат нова молба за образуване на диалог. Надявам се, че с изключение на възпроизвеждане в контакти посредством дипломатически ведомства и по други канали това, което те приказват обществено в агитационен жар, те ще могат да ни предложат някои съществени подходи, които ще допринесат за понижаване на напрежението и ще регистрират изцяло ползите на Руската федерация и нейната сигурност “, сподели Лавров.
Според него Русия е подготвена да беседва със Запада, в случай че се обърне към Руската федерация „ с реалистични оферти, учредени на правилата на равенството и взаимното ценене на ползите, ориентирани към намиране на взаимни отстъпки и балансиране на ползите на всички страни в това район. "
Той твърди, че през последните шест месеца " е имало няколко начинания от страна на американците и някои други западни сътрудници, които са поискали телефонни диалози с съветския водач ".
Лавров сподели още, че някои външни министри са се обръщали към него със същата молба и той постоянно се е съгласявал.
Ръководителят на Министерството на външните работи на Руската федерация добави още, че президентът Владимир Путин неведнъж е казвал, че Руската федерация в никакъв случай не е отказвала и не отхвърля договаряния, само че „ Украйна отхвърля по директна заповед на западни спонсори “. Лавров също заплаши, че " колкото повече забавят договарянията, толкоз по-трудно ще им бъде да договарят с нас ".
От своя страна Украйна разгласи, че договаряния могат да се състоят само след цялостното отдръпване на съветските сили от украинска територия.

Източници: бТВ, fakti.bg, " 24 часа "
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР